23 Mart 2008 Pazar

Açıköğetime bedava kitap

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası'nın 3. olağan genel kurul toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuşmasına, ''16 yıllık bir geçmişi olan TEM-SEN'i, eğitimci sendika olması ve siyasal eğilimleri, hayat tarzları ne olursa olsun bütün eğitimci arkadaşlarımızı özellikle ideolojik bir eksenden uzak bir şekilde bir araya getirdiği için, sendikanın bu yapısını takdir ediyorum'' diyerek başladı.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

1980 öncesinde değişik dernekler adı altında eğitimcilerin kamplara bölünmüş olduğunu belirten Çelik, ''Siyasi ve ideolojik kamplar çerçevesinde sendikacılık yapılırsa bu ülkeye kesinlikle fayda sağlamaz'' dedi. Eğitim alanında hükümet tarafından seferberliğin sürdüğünü ifade eden Çelik, hükümetin eğitimdeki hedeflerini anlattı. Açık ilköğretim ve açık lise kayıtlarının, eskiden eğitim araçlarını bulunduğu merkezlerde, 81 ilde yapıldığını hatırlatan Çelik, bunun yaygınlaştırılarak kayıtların tüm ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinden de yapılır hale getirildiğini söyledi.

Çelik, ''Bu öğrenciler bizim tahsis ettiğimiz, gönderdiğimiz kitapların ücretini kendileri ödüyorlardı. Artık önümüzdeki yıldan itibaren onu da almayacağız. Onların kitaplarını da ücretsiz olarak vereceğiz. Bu eğitim seferberliğidir işte'' diye konuştu. Bakan Çelik, Çelik, ''farklılıkların olduğu yerde demokrasinin daha fazla gerekli olduğunu'' ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

BU ÜLKENİN DOSTUYUZ

''Bu birlikteliği sağlamamız lazım. Tüm vatandaşları bu ülkenin dostları olarak kabul ediyorum. Bizim bize yaptığını başkası bize yapmıyor. Görüyorsunuz işte ortalık çetelerden geçilmiyor... Her biri kendi aklınca bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu memlekette hukuk hakimiyeti olunca, bu memlekette görüş farklılıklarına, hayat tarzı farklılıklarına, farklı inançlara, farklı felsefelere saygı olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Formu kullanarak bizimle iletişime geçebilir , yorum bırakabilirsiniz.