18 Aralık 2009 Cuma

Öss katsayı belli oldu

Yarımağan, 2006 yılında tek oturumlu sınav sistemine yönelik değişiklik yapıldığını hatırlatarak, bu değişikliğin üç aşamalı değişim sürecinin birincisi olduğunu söyledi.
İkinci aşamasının ise bu yıl uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LGS) olduğunu anlatan Yarımağan, ''Üçüncü aşaması ise 3-5 yıl sonra uygulanacak olan açık uçlu soru sorulması olacak'' diye konuştu.

Yeni sınav sisteminin içerik olarak geçen yılkinden bir farkı olmadığını belirten Yarımağan, şöyle devam etti:

''Bu yılki sınavda sorulacak sorular geçen yılki ile aynı türden olacak. Sadece uygulama değişti. Bu nedenle öğrenciler panik yapmasın. ÖSS'nin adı çok yıpranmıştı bunun için de adını değiştirdik. Ayrıca, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ile Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (AOBP) hesaplanmasında da yöntem değişikliği yapılmadı. Sadece değer aralığı eskiden 50-100'dü, şimdi 100-500 oldu. Ayrıca, Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nı eleştirenler var. Ancak, AOBP öğrenciler arasında adaleti sağlıyor. Başarılı öğrenci ödüllendiriliyor. Ben değişmemesi gerektiğine inanıyorum.''

kaynak : nethaber

5 Mayıs 2009 Salı

Yenileniyoruz

 Proje ve performans ödevleri konusunda bilgi sunan sitemizi uzun zaman ilgisiz bıraktık . artık geri döndük ve proje ödevleri ve performans ödevleri konusunda yazılarımızla en kısa zamanda hizmetinizde olacağız.