30 Kasım 2010 Salı

Türkeye depremleri ve Türkiye deprem haritası

Türkiyenin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini malesefki değitiremeyiz. Fakat bu gerçekle yaşamaya alışıp depremlere uygun şartlarda bina ve evler yaparak kendimizi koruyabiliriz.Aşağıdaki haritada türkiyedeki deprem faylarını görebilirsiniz.(türkiye deprem haritasının büyük hali için üzerine tıklayın)

Yukarıda görmüş oldğunu "türkiye deprem haritası" tehlikeli ve tehlikesi en az olan yerleri göstermektedir.

29 Kasım 2010 Pazartesi

Biresyselleştirilmiş eğitim plan ve programı

Öğrencinin şu anki performans düzeyi: damla 9 yaşında bir kız öğrencidir.Şu anda öğrenmeye hazırlık becerilerinden bazıları yerine getirmekle birlikte,sosyal uyum becerisi henüz yoktur.El yıkama, tuvalet ihtiyacını karşılama gibi becerilere sahiptir.
Hayat bilgisi dersi ile ilgili becerilerden, öğretmenini, sınıf arkadaşlarını gösterebilme, okulunu ve sınıfını ayırt edebilme, sınıf araç-gereçlerini ayırt etmekte evin bölümlerini ve ev eşyalarını ayırt edebilme, duyu organlarını ve vücudun bölümlerini gösterebilme becerilerine sahiptir. Sınıfta uyulması gereken kuralları henüz ayırt edememektedir..
Matematik dersi ile ilgili kaba değerlendirme aracının uygulanması sonucunda nesneleri ve nesne kartlarını eşlemiştir. Varlıklar arasındaki ilişkiler konusundaki amaçları henüz kazanamamıştır, 10 a kadar birer ritmik sayabilir. Geriye ritmik sayamaz. Toplama ve çıkarma işlemini hiçbir şekilde yapamamaktadır.
Türkçe dersiyle ilgili becerilerden, sözel yönergelere uyar, sözcükleri kullanımı çok zayıftır, kendini basit sözcüklerle ifade edebilir, görsel ve işitsel algısını geliştirecek çalışmalarda yetersizdir, yazıda kullanılan araç gereçleri doğru kullanır, temel çizgi çalışmalarını yapar. Yazı araç-gereçlerini ayırt etmekte, onları kuralına uygun kullanabilmektedir. Devamlılığı olan çizgileri birleştirebilmektedir. Bunun yanında dik, yatay, eğik, daire, yarım daire çizebilmektedir. Söylenen hece ve kelimeleri henüz yazamamaktadır. Gösterilen yazıları okuyamamaktadır.


devamı için dosyayı indirin.
http://hotfile.com/dl/84894909/43cea2c/birlestirilmis-egitim-plani4.rar.html

28 Kasım 2010 Pazar

öğretmen sicil raporu örneği

öğretmen sicil raporu örneği office dosyasını indirmek için linki kullanbilirsiniz. öğretmen sicil raporu oluşturma programı. İyi kullanımlar.

6.sınıf ingilizce ders kitabı soruları cevapları

6.sınıf ingilizce ders kitabı cevapları ve çözümlerini bu sayfadan elde edebilirsiniz.ingilizce dersi sorularının ayrıntılı cevapları.Cevaplara ulaşmak için linke tıklayın.

9.sınıf matematik kitabı cevapları 2010

9.sınıf matematik kitabı cevapları 2010 adlı içeriğe ulaşmak için linki tıklayın. 9. Sınıf Matematik Kitabı Meb ve soruların cevapları aşağıda.

27 Kasım 2010 Cumartesi

7.sınıf ingilizce ders kitabı

7.sınıf ingilizce ders kitabı içeriği ve 7.sınıf ingilizce ders kitabı testleri çözümlü örnek soruları ile 7.sınıf ingilizce ders kitabı cevapları bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

26 Kasım 2010 Cuma

Japon balığı üretim yöntemleri

Gecen yazımızda "japon balıkları" çeşitlerinden bahsetmiştik. Bugün "Japon balığı ürütemi" hakkıda bir yazı yayınlamak istiyoruz. Hepimizin çok sevdiği renkli cıvıl cıvıl japon balıkları akvaryumda sakin ve dingin bir şekilde bizi rahatlatırken hiç aklınıza geldimi bir japon balığının üretimi nasıl oluyor diye. Gelmediysede önemli değil biz bu yazıda bunun nasıl yapıldığıyla ilgili olarak size detaylarından bahsedeceğiz.

Arkadaşlar burada japon balıklarında damızlık seçimini, erkek-dişi ayrımını, damızlıkların beslenmesini, sağma zamanını ve sağım şeklini kendi tecrubelerim ve gözlemlerimle anlatacağım, bu makaleyi okuduktan sonra çok kolay japon balığı üretebilirsiniz.
Ayrıca şunuda söylemek istiyorum bana yardımlarından dolayı Selçuk Görgün abime çok teşekkür ediyorum.
Not:Bu üretim amatörcedir.Ben suriye japonu üretiyorum anlatımıda biraz ona göre yapıcam.Eğer çok kaliteli yavrular istiyorsanız bu makale geçerli değildir.

1-Damızlık seçimi=Damızlık seçiminde dikkat edeceğiniz nokta balıkların aşırı şişman olmamalarıdır."Balık ne kadar şişmansa o kadar yumurtayla doludur" şeklindeki düşünce yanlıştır.Elbette japon balıkları genetik yapıları nedeniyle bir miktar şişmandırlar.Ama bu şişmanlık diğer balıklardan daha fazla, "aşırı" olursa bu kısır olduklarına işarettir.Çünkü genelde akvaryumcularda bu balıklar dengeli beslenmez buda kısırlığa yol açar.Damızlık olarak seçeceğiniz balık dibe çökmemeli sürekli hareket halinde olmalıdır (sürekli yüzer durumda).Ayrıca bulabilme imkanınız varsa havuzlarda doğal ortamda yetişmiş balıkları seçin (suriye japonu gibi) çünkü bu balıkların yağlanma ihtimali çok azdır.Damızlık balık seçerken tercih edeceğiniz tür size kalmış.(Ben tül kuyruk ve yelpaze kuyruk üretiyorum).Eğer çok fazla yavru istemiyorsanız 1 erkek ve 1 dişi balık size yeter.Hatta çok bile gelebilir.Çünkü iyi beslendiğinde bir dişi en az 1000 yumurta dökebilir ve iyi beslenen bir erkekten 4-5 kez sperm sağılabilir.

2-Erkek-dişi ayrımı=Erkek-dişi ayrımı çok basittir.En iyi yöntem balıkların göğüs yüzgecine bakmaktır.Erkek balıkların göğüs yüzgecinin ön kısmında küçük diken gibi beyaz renkli tırtıklar vardır.Dişide bu asla görülmez.


3-Damızlıkların beslenmesi=Damızlıklarınızı almadan önce 2 balık için en az 40 litrelik bir tank hazırlamanız gerekir.Tankın dibinde sadece 2-3 cm yüksekliğinde kum olmalı (ben midye kırığı kullanıyorum).İçinde hiçbir dekor olmamalı.Güçlü bir iç filtre sürekli çalışıp suyu hareketlendirmeli.(ısıtıcıya gerek yok ben sağımı mart nisan aylarında yapıyorum).Herşeyi hazırladıktan sonra balıklarınızı koyun ve dondurulmuş veya canlı yemlerle besleyin.(ben dondurulmuş olarak karides ve tubifex ,canlı yem olarak evdeki orta boy kara sinekleri tercih ediyorum).Ayrıca haftada bir kere haşlanmış ıspanak, marul veya bezelye verin.(evde hangisi varsa olur.)Canlı yemleri günde sadece 1 kere verin.Bir program hazırlayın mesela sabah canlı yem akşam bitkisel un içeren kuru yem.

4-Sağma zamanı=Sağma zamanını anlamanın tek yolu akvaryumu gözlemektir.Erkek yumurtlama zamanı dişiyi iyice hırpalamaya başlar.Dişi balığın anüs bölgesi iyice açılır. Yumurtlama genelde sabahları başlar her sabah akvaryumu gözleyin yumurtaların düştüğünü gördüğünüzde sağmaya geçebilirsiniz.


5-Sağım şekli=Önce ufak bir kap ayarlayın kap ne kadar ufak olursa yumurtaların döllenme şansı o kadar artar ama yumurtaların üst üste gelmemesi için birden çok kap kullanın.Önce erkek balık yakalanır ve anüs bölgesine hafif bastırılarak sağılır beyazımsı çıkan sperm hemen suya değdirilir.Sonra dişi balık yakalanır ve aynı şekilde sağılır dişi balığın yumurtlama zamanı yakalanırsa fazla bastırmaya gerek yoktur.Zaten hemen karnına dokanınca yumurtalar çıkar yumurtları sağarken havaya değmemesine dikkat edin dişi balığın gövdesi suyun içinde olsun.Sonra tekrar erkeği sağın ve suyu kuş tüyü yardımıyla karıştırın.30 dakika bekledikten sonra kaptaki suyu döküp sağım yapılan suyla aynı değerdeki sudan doldurulmuş akvaryuma kapları ters bir şekilde yerleştirin.(ters koymamızın sebebi artıkların yumurtaların üzerine çöküp mantarlaştırmasını engellemektir).Şimdi yavruların çıkmasını bekleyebilirsiniz artık.Sağlıklı bir şekilde döllenen yumurtalar bir gün içinde siyahlaşır.Yavrular çıktığında önce yumurta sarısıyla sonra toz yemlerle besleyip büyütebilirsiniz.

25 Kasım 2010 Perşembe

7.sınıf öğrenci türkçe çalışma kitabı soruları ve cevapları

Son zamanların en çok aranan ödev başlığı "7.sınıf öğrenci türkçe çalışma kitabı soruları ve cevapları". Bu konuda elinde cevaplar olan öğrencileri bu başlığa davet ediyoruz. Yardımlaşalım ve bildiklerimizi paylaşalım.

24 Kasım 2010 Çarşamba

Japon balıkları çeşitleri ve resimleri

Evlerde beslemek için tercih edebileceğiniz en güzel balıklar "japon balıkları"dır. Japon balıkları çeşitli renkler ve ebatlarda olabiliyor. böylece çeşit çeşit balıklardan oluşan bir akvaryuma sahip olmamanız için bir nedeniniz kalmıyor. İşte sizlere bir kaç japon balığı resmi. Sonraki yazılarımızda ise "japon balığı nasıl beslenir" ve "japon balığı bakımı" gibi konulara değinmeye çalışacağıız.

23 Kasım 2010 Salı

7.sınıf türkçe çalışma kitabı cevapları

7.sınıf türkçe çalışma kitabı cevapları konusunda pek çok istek geldi sitemize. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için bulduğumuz cevablar aşağıdadır. Umarım işinize yarar.
7.sınıf türkçe çalışma kitabı cevapları
sayfa 9-10
etken:bu işteki etkenleri tam anlayamadı
üretken:tarımda her zaman üretkende kazanır
özen gösterme:bu işde özen gösteren kazanır
hoşgörü:sen hiçde hoşgörülü birine benzemiyorsun
öngörmek:seni her konuda ön görüyorum
yaratıcı düşünce:çocuklar yaratıcı düşüncede bulana bilirler
eleştirel düünce:herkez eleştirel düşüncede olunamaz:
dünya görüsü:
insan gücü:bu iş insan gücü ile yapılacak sey degil
belge:bu belgeleri hemem avukata iletmelisin
zirve: zirveye cıkmak için çok çalışmalısın
güvence altına almak:bu işi güvence altına almak lazım
öz saygı:böyle zamanlarda kendine duyulan öz saygı çok önemlidir
kediyle barşık olmak: her zaman kendinizle barışık olun
başkalarıyla barışık olmak:ben başkalarıyla barışık olurum
uzlaşma: bu konuda uzlaşmaya eremedik


METİN ÇÖZÜMLEYELİM
1...............
2.kürsüdeki bir sahış bu konuşmayı yapmaktadır.çünkü değerli dinleriyiciler ile başlıyor
3.dinleyici grubuna hitap etmektedir.çünkü değerli dinleriyiciler ile başlıyor
4.degerli dinleyiciler kelimesiyle başlamiştır
5.konuyla ilgili açıklama yapmıştır ve sondada bulunmaktadır
6.dinleyicileri bilgilerdirmek
7.açıklama ve örnekleme
8.nesnel yargı
9.tanımlama ve örnekleme
10.küçük bir açıklamayla bitmiştir

sayfa 10

Eş Anlamlıları
1-Görünüş---Zevahir
2-Becerikli---Hamarat
3-Başarı---muvaffakiyet
4-Bayındırlık---İmar
5-Etki---Tesir
6-Damat---Güvey
7-Egemenlik---hükümranlık
8-Empoze etme---dayatmak
9-Olanak---imkân

1.Bu yazlıdan da yüksek not alınca şevke geldi
2. Başkasına sinirlenmiş ama hepimizin kalbini kırdı.
3. Babam çok meşgul oldugunu söyledi ve beni baştan savdı
4. Eve devamsızlık mektubu gönderilince foyası meydana cıktı.
5. Ögretmenimiz öyle güzel ve tatlı konuşluyordu ki ağzından bal damlıyordu.
6. Ona gerçekleri gösterebilmek için çok dil döktü


7. sınıf türkçe çalışma kitabı 18-19 -10.etkinlik-
1.Öğretmenimiz oniki yıl Ağrı'da çalışmış.
2.Betül gezmek için 13.15'te evden çıkıyor,15.50'de eve dönüyor.
3.Çin'de yaklaşık 150.000.000 kişinin soyadı "Chang"tır.
4.Yirmi beş cm uzunluğundaki bir lastiği her iki ucundan 8'er cm çektik.
5.Ülkemizde ilk nüfus sayımını II.Mahmut yaptırmıştır.
6.Şili'deki Atakama Çölü'ne en son 400 yıl önce yağmur yağmıştır.
7.Beş taş,beş tane taşla oynanan bir tür çocuk oyunudur.
8.Kuzey kutbu,kış aylarında yük seksen altı gün güneşten mahrumdur.
9.Şairin 2.'inci kitabı çok beğenildi.
10.Atatürk,10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu.
11.Aynı notayı önce ikilik sonra altmışdörtlük seslendirdi,aralarındaki farkı anladık.
12.Arkadaşlarla iki hafta sonra buluşmak için sözleştik.
13.Altmışaltı,altmış altı sayı almakla kazanılan bir çeşit iskambil oyunudur.

Doğru veya yanlış diyeceğiz
Konu:Sayıların Yazımı

1-d
2-y
3-d
4-y
5-d
6-d
7-d
8-d
9-y
10-y
11-y
12-d
13-y


sayfa 9-14 cevapları

2.etkinlik

1.soru = metinin konusunun içeriği çocuk haklarıdır.
2.soru = yazar tarafından yapılmış.çünkü;yazar değil çocuklar tarafından yapılsaydı çocuk bizler diye bahsederdi

sayfa 10

soru 3 = dinleyici grubuna çünkü diyor ki değerli dinleyiciler

soru 4 = değerli dinleyiciler diye başlanmıştır

soru 5 = eğitimle ilgili

soru 6 = çocukların kendi haklarını öğrenmesi

soru 7 = açıklama

soru 8 = nesneldir

soru 9 = tanımlama

soru 10 = beni dilediğiniz içi teşekkür ederim diye bitmiştir

5. etkinlik
Acı dil yanlız sahibine değil karşısındakinede zarar verir
Ağzın icindeki dik her dönüşünde can yakar

8.Etkinlik; Aşağıdaki cümlelerin altı çizili fiillerin anlam özelliklerini belirleyiniz.
1) Atatürk,1881'de Selanik'te doğdu.
2) Pencerenin önünde sessizce oturuyordu.
3) Buzdolabına konmayan yiyecekler kokuşur.
4) Her gün mutlaka bir gazete okumalısınız.
5) Giysileri oldukça eskimişti.
6) Yeni pantolonuyla gömleğini giyecek.
7) Öğretmenini karşısında görünce sevinecek.
8) Yeni sınıf arkadaşlarını çok seviyor.
9) Dökülen yaprakları topladı,çöp torbasına doldurdu.
10) İçi neşeyle doldu taştı.

İş Fiilleri;

4)Okumak,
6)Giymek,
8)Sevmek,
9)Toplamak-doldurmak.

Oluş Fiilleri;

1)Doğmak,
3)Kokuşmak,
5)Eskimek.

Durum Fiilleri;

2)Oturmak,
7)Sevinmek,
10)Dolup taşmak.

Sayfa 11'deki 3. ve 4. etkinliği kendin yapacaksın zaten

sayfa 17-4. etkinlik

4. Etkinlik

Metnin Konusu şudur:
atom bombasından etkilenen insanların hayatı anlatılmaktadır

Metnin Anadüşüncesi şudur:
Atom Bombasının Tehlikesi

Metnin Yardımcı DÜşünceleri şunlardır:
Atom bombası ve radyasyonun etki süresi ve atom bombasının atıldığı yerdeki insanların duyguları

Metnin Başlığı Şu Olmalıdır:

Kendiniz bulabilirsiniz

Atom Bombasının sonucu:
Kahrolsun Atom Bombası... vb.

miras keçe

1. etkinlik
hayvan derisinden yapılan kaba kumaş
dengi
parçalanmış
tahtadan yapılan kanepe
perdeyi takmaya yarayan düğme
eski çağlardan kalmış maddi ve manevi değeri olan eser
çiçek dikilen yer

152. sf 2. etkinlik

Murat = çep telefonu vermek
Alper = tükünmez kalem vermek
Burak = uzay aracının resmini koymak
Temel = gözlük takmak
Can = dizüstü bil. vermek

3.Etkinlik
Giriş bölümüyle ilgilidir


4.etkinlik
1=nesnel
2=nesnel
3=öznel
4=nesnel
5=nesnel

sayfa 121
2 etkinlik
a) kafasında şimşek çakmak
2.eli kolu bağlı beklemek
3.umudunu yitirmemek
4.gözlerine inanamamak

123.SAYFA: SEVGİLİ MARY:
bu mektubu sana fatih sutan mehmet i tanıtmak için yazıyorum.
F.S.Mehmet İstanbulu fethederken 21 yaşındaydı.O zor durumlar karşısın da yenilmeyen bir padişahtı o akıllı zeki güçlü azimli zor karşısında yenilmeyen ve sana anlatamadığım bir sürü özelliği olan bir padişahtı. F.S.mehmet koca bizansı yok etmişti ama F.S.M. olmasaydıgemiler karadan yürütülmeyip istanbul alınamıyacaktı
işte F.S.M.sayfalara sığdıramadığım padişah.


81-82 cevapları

6.Etkinlik:

1) C
2) B
3) B
4) D

Zaman Zarfları
7.Etkinlik:


1. Tatil haberini alan öğrenciler öğleyin evlerine gittiler.

2.İki saat önce televizyon seyrediyordu.

3.Sabahleyin siyah mantosunu giyerek dışarı çıktı.

4.Bilim çocuk dergisini yeni sayısını yarın alalım.

5.Konuyu saptırma, ne demek istediğini hemen söyle.

6.Dün Konya'dan gelen misafirlerimizi karşıladım.

7.Keşke seninle bugün görüşebilsek.

8.Bu çöpleri derhal toplamalıyız.

45.SAYFA 5 .ETKİNLİK..
1.Laiklik.

46.SAYFA 7.ETKİNLİK
1.ÖN PLANLI
2.medeniyet ve kültür
3.milleti ön planda tutarak milli olmuşlardır..

47.SAYFA 9.ETKİNLİK
1.cümle:gereklilik kipi
2.cümle:geniş zaman
3.cümle:istek kipi
4:cümle:geniş zman kipi
5:cümle:şart kipi

47.SAYFA 11.ETKİNLİK
1cümle: olumlu
2.cümle: olumsuz
3:cümle: olumlu soru çekimi
4.cümle: olumsuz soru çekimi

48.SAYFA 1.ETKİNLİK
1: opera
2: orkestra
3:şaheser
4:konservatuvar
5:darülbedayi
6: onur
7:bellemek
8:vazgeçilmez
9:özdeyiş
10:mebus
11:yıgın
12:duyarlılık
13:sanat
Şifrede:ATATÜRK VE SANAT

29. sayfadakinin birincisi:
Haritadaki mavi boyayla yani denizle ilgilidir.

Kullanıldığı Alan : Denizcilik.
Kelimeler:Küpeşte , ağ , pul , ırıp , reis , kıç altı , tayfa , rıhtım.

Kullandığı Alan : Deniz hayvanları.
Kelimeler: Dülger balığı ve kırlangıç balığı.

Birinci etkinliğin üçüncüsü:

Bir olaya çok üzülmek.
Bir olaya çok sevinmek.
Kahvesini yavaş , yavaş içmek.
Üzgünce seğirte seğirte yürümek.


sayfa:30 2.Etkinlik

1-Çalışan adama çalışmasının,emeğinin karşılığını vermemesi
2-Adamın adaya düşmesi
Adama balık vermemeleri
Kahvecinin adamın hakkını araması
Adamın hakkını alamaması
3-''Hakkımızı aramalıyız''
4-Bir şey için sonuna kadar mücadele etmeliyiz.Haksızlık yapmamalıyız
5-Vardır. Bir adam balığa çıkar yanında gelen o adama hakkını vermeyebilir

Sayfa:30-31 3-4.Etkinlik

Aynı şekilde bundan da pek emin deilim
3.Etkinlik
Dışarıdan gelen adımın..........?
Cevap: Çalışmak,karnını doyurmak.Balık almka olabilir.
Adam,amacına ulaşmak için.....
Cevap:Bir şey yapmadı.Pes etti, mücadele etmedi
Adam,amacına ulaşa....
Cevap:Hayır Çünkü pes etti.Mücadele edip hakkını alabilirdi.Veya tatlı bir dil kullanabilirdi.
4.Etkinlik
I.Bölüm
-Hakkını aramayan çünkü adam hakkını aramıyor
-Haksızlık yapan çünkü diğer çalışanlara verdiği balıktan, dışarıdan gelen adama vermiyor.
-Haksızlık yapan ve saygısız çünkü dışarıdan gelen adama balık vermiyor ve kahveciye saygısızca bağırıyor
-Yardımsever çünkü dışarıdan gelen adama hakkını araması için yardım ediyor.
II.Bölüm
Reis ve balığın üstüne basan adaam birbirine benziyor .Çünkü ikisi de dışarıdan gelen adama balık veremiyorlar.Onu dışlıyorlar

türkçe çalışma kit. sayfa 33

1. herhalde=iki isimden oluşmuştur-kalıplaşmıştır.-birleşen kelimeler bitişik yazılmıştır.
2.birdenbire=iki isimden oluşmuştur-kalıplaşmıştır.-birleşen kelimeler bitişik yazılmıştır.
3.hiçbiri=iki isimden oluşmuştur-kalıplaşmıştır.-birleşen kelimeler bitişik yazılmıştır.
4. dülger balığı=iki isimden oluşmuştur.-ikinci kelimesi gerçek anlamından uzaklaşmamıştır.
5.kıç altı= iki isimden oluşmuştur.-ikinci kelimesi gerçek anlamından uzaklaşmamıştır.
6.pay yapmak=bir isim ve bir fiilden oluşmuştur.-ikinci kelimesi gerçek anlamından uzaklaşmıştır.birleşen kelimeler bitişik yazılmıştır.
7.laf işitmek=bir isim ve bir fiilden oluşmuştur.-ikinci kelimesi gerçek anlamından uzaklaşmıştır.birleşen kelimeler bitişik yazılmıştır.
8.söz vermek=bir isim ve bir fiilden oluşmuştur.ikinci kelimesi gerçek anlamından uzaklaşmıştır.-birleşen kelimeler ayrı yazılmıştır.
9.can sıkılmak=bir isim ve bir fiilden oluşmuştur.-ikinci kelimesi gerçek anlamından uzaklaşmamıştır.-birleşen kelimeler bitişik yazılmıştır.
sayfa 16-17-18

meşhur:SÖZLÜK ANLAMI
Ünlü, tanınmış, herkesçe bilinen

cömert:SÖZLÜK ANLAMI
Para ve malını esirgemeden veren, eli açık, selek, semih, ahi, bonkör

Kutlu:SÖZLÜK ANLAMI
Uğurlu


röportaj:SÖZLÜK ANLAMI
Konusu bir soruşturma, araştırma olan gazete veya dergi yazısı

İltifat:SÖZLÜK ANLAMI
Birine güler yüz gösterme, hatırını sorma, tatlı davranma

estağfurullah , "allah affetsin" anlamına gelir.

sayfa 28

12.etkinlik
1)bildirme kipi
2)dilek kipi
3)dilek kipi
4)bildirme kipi
5-dilek kipi
6-bildirme kipi
7-bildirme kipi
8-dilek kipi
9-bildirme kipi
10-dilek kipi
11-bildirme kipi
12-bildirme kipi

13.etkinlik
2-3-5-6-9-10 bunlar bildirme kipidir çarpı koyulacaktır

hayal çocuk etkinliklerinin tümü:

1. etkinlik

1. kandırmak kelimesi: o,beni bu konuda kandırdı.
o,beni bu konuda aldattı.
o,beni bu konuda oyuna getirdi.
2.ayaklarının üstünde durmak:
gerçek anlam:yıllardan sonra tekerlekli sandalye yerine ayaklarının üstünde durdu.
mecaz anlam:artık bir iş bulup ayaklarının üstünde durmalısın
3.razı olmak:birlikte ders çalışmamıza razı oldu
birlikte ders çalışmamızı kabullendi
4.yabani:
mecazi anlam:bize karşı çok yabani davranıyor.
5.başvurmak:yeni bir kulübe üye olmak için nereye başvuracağını bilmiyordu.

2. etkinlik)..................... .............................. .......................
1. hayal çocuk tarafından
2.yürüyemiyordu ve yatağı alçak olduğundan pencereye erişemiyordu
3.bizimle konuştuğunu fakat bizim onu duymadığımızı anlatıyor
4.hayal gibi gözüksede hayal değil o gerçek
5.onunlada arkadaş olmalarını istiyor onu aralarına alıp onunda oynayabiliceği oyunlar oynamalrını istiyor.

9. etkinlik
2 , 3 , 5 , 6 bu numaralara x işareti konulacak

telefon şakası Alo ben mehtap

Telefon şakaları arasından en güzel bir kaç tanesini seçtirseler seçimlerimden biri "alo ben mehtap" ve "alo ben mehtap 2" telefon şakaları olurdu. İşletme konusunda gayet başarılı olan ekip karşı tarafı bir okadar tiye almayı başarmış. telefon şakasını dinlemek için tıklayın.

22 Kasım 2010 Pazartesi

İbretlik görüntüler

İbretlik görüntüler deyince korku dolu şeyler vb olaylar aklımıza geliyor değil mi? Fakat bir eğitim portalında ibretlik görüntülerin işine? işte bu sorunun cevabını aşağıdaki resimlere bakarak görebilirsiniz. İbretlik öğrenci evi görüntüleri.

21 Kasım 2010 Pazar

kaliteli sadık uygun yayınları

Eğitim alında en çok aranan yayınlardan biri "sadık uygun yayınları". Yayınları inceleme fırsatı bulamadık fakat görülen o ki kaliteli bir yayın anlayışına ve kaliteli bir içeriğe sahip olmasa bu kadar fazla aranma hacmine sahip olmazdı diye tahmin ediyoruz.

20 Kasım 2010 Cumartesi

Ananas nasıl soyulur video

Ananas deyince ilk aklımıza gelen tropik bir meyve oluşudur. bu yüzden hep pahalı ve ulaşılamaz görürüz. Çok sert olduğu ve ne nasıl soyulacağını bilmedimiğimiz durumlarda olabiliyor. Aşağıdaki video yu izlerseniz "Ananas nasıl soyulur" hakkında bilgiler elde etmiş olacaksınız.

19 Kasım 2010 Cuma

Sadık dostlarımız Köpekler

İnsanoğlunun çok uzun zamandır en sadık dostu "köpekler" olmuştur. Bazen komik anlarda hatırladığımız bazende üzüntülü anlarımızı paylaştığımız dostlarımızdır onlar.