15 Şubat 2008 Cuma

Öss başvuruları 3 mart ta

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 14 Şubat Perşembe günü yapılacak YÖK Genel Kurulu toplantısında, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) kılavuzunun görüşülerek onaylanması halinde ÖSS`ye başvuruların 3 Mart Pazartesi günü başlayacağını bildirdi. Yarımağan, "Üniversitede türban serbest olursa sınavda da türban serbest olacak, ama güvenlikle ilgili endişelerim var. Bir kere kopya olayları var" dedi.
Yarımağan, Anayasa değişikliğinin onaylanarak Resmi Gazete`de yayımlanması halinde adayların ÖSS`ye türbanla girip giremeyecekleri sorusuna şu yanıtı verdi: "Türban konusunda benim görüşüm şu: Üniversiteye nasıl gidiyorlarsa bize de öyle gelirler. Üniversiteye türbanla giderlerse sınava da türbanla girebilecekler. Hukukçuların da görüşü bu. Üniversitede türban serbest olursa sınavda da türban serbest olacak ama güvenlikle ilgili endişelerim var.
Buna da çözümler bulmamız lazım, önlemler almamız lazım. Türbanla girilmesi halinde birtakım ciddi teknik problemler ortaya çıkar. Bir kere kopya olayları var. Güvenliği sağlamamız lazım."

kaynak: dogrutercih.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Formu kullanarak bizimle iletişime geçebilir , yorum bırakabilirsiniz.