29 Kasım 2010 Pazartesi

Biresyselleştirilmiş eğitim plan ve programı

Öğrencinin şu anki performans düzeyi: damla 9 yaşında bir kız öğrencidir.Şu anda öğrenmeye hazırlık becerilerinden bazıları yerine getirmekle birlikte,sosyal uyum becerisi henüz yoktur.El yıkama, tuvalet ihtiyacını karşılama gibi becerilere sahiptir.
Hayat bilgisi dersi ile ilgili becerilerden, öğretmenini, sınıf arkadaşlarını gösterebilme, okulunu ve sınıfını ayırt edebilme, sınıf araç-gereçlerini ayırt etmekte evin bölümlerini ve ev eşyalarını ayırt edebilme, duyu organlarını ve vücudun bölümlerini gösterebilme becerilerine sahiptir. Sınıfta uyulması gereken kuralları henüz ayırt edememektedir..
Matematik dersi ile ilgili kaba değerlendirme aracının uygulanması sonucunda nesneleri ve nesne kartlarını eşlemiştir. Varlıklar arasındaki ilişkiler konusundaki amaçları henüz kazanamamıştır, 10 a kadar birer ritmik sayabilir. Geriye ritmik sayamaz. Toplama ve çıkarma işlemini hiçbir şekilde yapamamaktadır.
Türkçe dersiyle ilgili becerilerden, sözel yönergelere uyar, sözcükleri kullanımı çok zayıftır, kendini basit sözcüklerle ifade edebilir, görsel ve işitsel algısını geliştirecek çalışmalarda yetersizdir, yazıda kullanılan araç gereçleri doğru kullanır, temel çizgi çalışmalarını yapar. Yazı araç-gereçlerini ayırt etmekte, onları kuralına uygun kullanabilmektedir. Devamlılığı olan çizgileri birleştirebilmektedir. Bunun yanında dik, yatay, eğik, daire, yarım daire çizebilmektedir. Söylenen hece ve kelimeleri henüz yazamamaktadır. Gösterilen yazıları okuyamamaktadır.


devamı için dosyayı indirin.
http://hotfile.com/dl/84894909/43cea2c/birlestirilmis-egitim-plani4.rar.html

0 yorum:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Formu kullanarak bizimle iletişime geçebilir , yorum bırakabilirsiniz.