5 Ocak 2008 Cumartesi

Gazete proje ödevi

PROJE ÖDEVİ KONUSU: GAZETE ÇIKARIYORUZ
ÇALIŞMA ŞEKLİ: ÖDEV KÜME ÇALIŞMASI ŞEKLİNDE YAPILACAKTIR
HAZIRLANACAK GAZETENİN DÜZENİ: Gazete ana sayfa ile birlikte en az 8 sayfa olacaktır.
GAZETEDE OLMASI GEREKEN SAYFALAR VE SAYFA İÇERİKLERİ HAKKINDA ÖNERİLER
Genel Kurallar: 1- Her sayfanın başlığı olmak zorundadır.
2- Her sayfadan sorumlu bir kişi olacaktır. Her sayfa sorumlusu sayfa hazırlama sürecinde diğer grup arkadaşlarının görüşlerini ve eleştirilerini dikkate almak zorundadır.
3-Her sayfanın önce sayfa konu başlığı hazırlanacaktır.Konu başlığı küçük olacak sayfada yer kaplamayacaktır. Ayrıca her sayfanın bir sayfa numarası olacak o bütün sayfalarda aynı yerde olacaktır.
4-Sayfalar seçilen konu başlıklarına göre hazırlanacaktır. Sayfada en az 1 konu ve 1 resim olacaktır. Önce resimler yerleştirilecek sonra yazıları eklenecektir. Konu sayısı 1 den fazla olabilir.
5-Eğer istenirse önlü arkalı 2 sayfa hazırlanabilir. Bu değerlendirmede artı puan olacaktır.
ANASAYFA: Ana sayfayı hazırlama görevi sekreterindir. Her sayfa sorumlusu ana sayfada kendi sayfasıyla ilgili kendi sayfasını tanıtıcı 3-5 cümlelik bir yazı bulundurmak zorundadır. Ayrıca küçük bir resim de koyulabilir.
ATATÜRK SAFASI: Atatürk’le ilgili bilgilere, anılara, şiirlere yada sözlere yer verilebilir.
CANLILAR ALEMİ: Bu sayfada hayvanlar ya da bitkiler aleminden bir canlı seçilerek incelenebilir. Bunun dışında insan vücudu hakkında da bilgiler bulunabilir. İlginç bilgilere yer verilebilir.
SAĞLIK SAYFASI: Sağlığımızı korumak için yapabileceklerimiz, dikkat etmemiz gereken sağlık kuralları, sağlıklı yaşamın sırları gibi konulara yer verilebilir.
KÜLTÜR-SANAT SAYFASI: Bu sayfada kitap tavsiyelerine, vizyondaki çocuk filmlerinin tanıtımına yer verilebilir. Ayrıca kısa ilginç bilgilere yer verilebilir.
BİLİM SAYFASI: Bu sayfada bilimle ilgili gelişmelere ve bilgilere yer verilebilir. Ayrıca tarihle ilgili ya da ülkelerle ilgili bilgiler de kullanılabilir.
EĞLENCE SAYFASI: Bilmece, bulmaca, fıkra ve tekerlemelere yer verilebilir.
SPOR SAYFASI: Spor yapmanın faydaları ve seçilecek herhangi bir spor dalıyla ilgili bilgiler verilebilir.
GÖREVLENDİRMELER
KÜME BAŞKANI VE YARDIMCISI: Görev alan öğrencilerin görevlerini yerine getirip getirmediklerini kontrol edeceklerdir.
SEKRETER:Ana sayfadan sorumludur.Yapılan çalışmalarda görülen eksiklikler konusunda gerekli uyarıyı yapacaktır.
ÜYELER: Aldıkları görevi yerine getirmekten sorumludurlar. Çalışmalarında diğer grup üyelerinin eleştirilerini dikkate alacaklardır.
İŞLEM BASAMAKLARI
1. ADIM: Gazete incelenmesi. Gazeteyle ilgili notlar alınması. Gazeteye isim bulunması.
2. ADIM: Proje kılavuzunun okunması ve incelenmesi.
3. ADIM: Her üyenin hangi sayfayı hazırlayacağına karar verilmesi. Ve her üyenin hazırlayacağı sayfada nelere dikkat etmesi gerektiğini kılavuzdan okuması.
4.ADIM: Her üyenin hazırlayacağı sayfada hangi konulara yer vereceğine karar vermesi. Bunların sekreter tarafından yazılıp sınıf öğretmenine verilmesi.(17 Aralık,2007)
5.ADIM: Seçilen konular üzerinde araştırmalar yapılması. Yapılan araştırmaların ve resimlerin sınıfa getirilerek grup üyeleri tarafından değerlendirilmesi.
6.ADIM: Sayfaların hazırlanması. Son kontrollerin yapılması.

0 yorum:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Formu kullanarak bizimle iletişime geçebilir , yorum bırakabilirsiniz.